Mercure Blankenberge stelt alles in het werk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst voor gastvrijheid. Dit willen wij doen op een manier waarbij onze gasten niet moeten inboeten aan comfort of betaalbaarheid.

Al onze medewerkers engageren zich om hun taken uit te voeren, rekening houdend met enkele regels om zo duurzamer te werk te gaan. Verder motiveren wij ook onze gasten met enkele kleine tips.

Mercure Blankenberge voldoet aan de Vlaamse milieuwetten en –voorschriften, maar wil ook een stapje verdergaan. Hieronder lees je onze voornaamste pijlers.

Onze voornaamste pijlers zijn:

  1. Go Green, skip the clean

Go Green, skip the clean is een uitnodiging naar onze gasten toe om onze carbon footprint te verlagen. Dit door 100 extra accorpunten aan te bieden per dag, wanneer de kamer niet gepoetst wordt tijdens een verblijf langer dan één nacht.

  1. Save energy & water

Al onze douches, kranen en toiletten zijn uitgerust met spaarkoppen. Dit met een behoud van kwaliteit en comfortgevoel.

Het personeel werkt actief mee om energie te besparen, door onder andere de airconditioning/verwarming uit te schakelen of te verminderen bij kamers die niet in gebruik zijn. Verder wordt er gebruik gemaakt van LED- of spaarlampen.

  1. Avoid waste

Mercure Blankenberge probeert om afval zo veel mogelijk te vermijden door bijvoorbeeld enkel te printen indien nodig, geen tot weinig single-use plastics te gebruiken en om voedselverspilling te vermijden door de samenwerking met Too Good To Go.

  1. Recycled, biodegradable & ecologic materials

Het hotel gebruikt enkel nog gerecycleerde, biologisch afbreekbare of ecologische guestsupplies en schoonmaakproducten.

  1. Responsible waste management

Iedereen in het hotel werkt actief mee om het afval op een correcte manier te sorteren. Ook de hotelgasten worden gemotiveerd dit te doen.